Plakátok

Plakat_NEE_Fiu

Plakat_NEE_Lany

2016. április 20.

Az első fotó öröm vagy halálos ítélet

Abortusz_Kicsi_2016_04_20_H15117 millió nő hiányzik Ázsiában. Kínában 120 fiú születésére 100 lány jut. Ez súlyos társadalmi, gazdasági problémákat okoz. Az ok a közelmúltig érvényben lévő „egy gyermek politika”. A térségben törvényileg tiltott a nemek szerinti abortusz. Valójában ha a magzatról kiderül, hogy lány, nagy eséllyel megszakítják a terhességet. Ezért a hongkongi Joy of Life civil szervezet szívbemarkoló tcr kampányt indított “First Photo, Last Photo” címmel. Utalva az első és egyben igen gyakran az utolsó fotóra, az ultrahang felvételre. A hatásos kampányvideóban (2:07) a vizsgálat során hallott szívverés megáll, amikor fény derül arra: a magzat leány. A felvilágosító kampány része egy kiállítás a meg nem született lányok ultrahang felvételeiből, weblap, kültéri plakátok, és fut a közösségi médiában. (adforum)

 

Kulcsszavak: First Photo Last Photo, kampány a gender vezérelt abortusz ellen, lányok, tcr, videó, honlap, kiállítás, plakátok, közösségi média, HK, H15 2016

2016. április 13.

ADJ SZÍVET ADJ REMÉNYT LÉGY DONOR

image04“Nevem Kendra és 18 hónapja várok szívátültetésre. Ha kapok egy új szívet, doktor szeretnék lenni és így tudnék más beteg gyerekeknek segíteni” – mondja a képen szereplő kislány. Naponta 22 ember hal meg megfelelő donor hiányában az USA-ban. Az emberek 90%-a támogatja az adományozást, de csak 25%-uk regisztrál. Április a szervadományozás hónapja: a Donate Life America „Adj szívet” címmel indított kampányt. Videójukban (2:16) szívre várók mondják el, mióta várnak a szervre, mit várnak a jövőtől. Regisztrációra ösztönöznek: az Instagramon egyesével mutatnak be várakozókat, ahonnan tovább lehet lépni a regisztrációs felületre. Magyarországon a hatályos jogi szabályozás szerint, ha életében nem nyilatkozik valaki az ellenkezőjéről, (agy)halála után automatikusan donorrá válhat. (adsoftheworld)

Kulcsszavak: Donate Life America, Give Me a Heart, donorok keresése, regisztrációra ösztönzés, US, H14 2016