Mit tudunk?

Mit tudunk?

Kommunikációs stratégia tervezése

Minden ügynökség álma, hogy ott legyen a kezdeteknél, részt vehessen a teljes stratégia kidolgozásánál. Tudományos alapossággal készítjük el a stratégia alapját szolgáló háttérelemzéseket, amelyek kiterjednek többek között az ügyfél gazdasági környezetének feltérképezésére, egy adott téma lakossági elfogadottságára, ismertségére. A célcsoportok megismerésére, a környezet alapos elemzésére építjük a módszerekre és eszköz használatra kiterjedő javaslatainkat.

PR-kampányok tervezése és kivitelezése

Sokféle elemből építkező összetett feladat, melyben a pr-szakma minden elemét felhasználjuk az igényeknek és elvárásoknak megfelelően, személyre szabottan. Megvizsgáljuk az elérni kívánt célt és stratégiailag átgondolva átfogó kampányt alakítunk ki. Ügyfeleink számára kommunikációs célokat fogalmazunk meg, megfelelő csatornákat keresünk az üzenetek eljuttatásához, továbbá kidolgozzuk a kommunikációs kampány tartalmi és formai elemeit.

Online kommunikáció, pr és közösségi média

A felhasználók a személyes ismeretségeiken túl cégekkel, márkákkal is kommunikálnak a közösségi média felületein. Ezért a professzionális és hatékony online jelenlét és közösségi média részvétel fontosabb, mint valaha. Otthon vagyunk a következő területeken: honlapok készítése, közösségi média felületek kialakítása és kezelése (Facebook, Instagram, LinkedIn…), blogírás, fórumok kezelése, szemlézése, content management, egyéb online aktivitások.

Event management

A legkisebbtől a legnagyobbig, a hazaitól a nemzetközi rendezvényig, a budapestitől az országosig szerveztünk már sokféle sikeres eseményt. Workshopok, konferenciák, koncertek, kiállítások, országos road show-k sora bizonyítja hozzáértésünket.

Javaslatot teszünk az ideális helyszínre, az adekvát programra, a célcsoportok elérésének megfelelő eszközeire, a meghívandók listájának az összeállítására, vagy a menüsor kiválasztására. A lebonyolítás után kiértékeljük az eseményt.

Nemzetközi kampányok

2004 óta tagja vagyunk a világ egyik vezető pr-ügynökségi hálózatának. Az 1989-ben alapított, londoni központú ECCO International Communications Network több kontinens 40 országában van jelen. Közös know-how és egy belső hálózat segíti a jobb együttműködést. A tulajdonosok és vezető munkatársak rendszeresen, évente két alkalommal találkoznak egymással, ez biztosítja, hogy a személyes kapcsolat és tudásátadás folymatos. A hálózattal együttműködve úgy tudunk nemzetközi kampányokat lebonyolítani, mintha saját cégünk dolgozna az adott országban.

Sajtókapcsolatok szervezése

Folyamatosan gondozzuk sajtókapcsolatainkat. Hírgenerálással támogatjuk, hogy a fontos témák, ügyek, megfelelő súllyal legyenek jelen a sajtóban. Sajtóeseményeket szervezünk, sajtófigyelést végzünk, összegyűjtjük és értékeljük az ügyfelet érintő cikkeket és megjelenéseket, melyekről beszámolót készítünk. Felkészítjük ügyfeleinket a várható kérdésekre és témákra. Pontos és precíz háttéranyagot biztosítunk.

Issue management

Nem csak szervezetek, de társadalmi ügyek gondozását is vállaljuk, hiszen számtalan a szervezetet érintő, a társadalmat foglalkoztató probléma vár megoldásra. Támogatjuk ügyfeleinket abban, hogy a döntéshozók megismerjék a szervezet céljait. Mint minden más kommunikációs helyzetben, itt is a korrekt, tényekkel alátámasztható információt tartjuk kulcsfontosságúnak. Háttérkutatásokkal, témamonitorozással gondoskodunk arról, hogy ügyfeleink a működésüket befolyásoló környezeti változásokról naprakész tájékoztatást kapjanak.

Public Affairs

Támogatjuk ügyfeleinket abban, hogy a számukra releváns érdekgazdák megismerjék törekvéseiket. Biztosítjuk, hogy cégüket bizalmi légkör övezze, mert egy vállat működése sem lehet mentes a jogi-, társadalmi- és gazdasági környezet, a törvényi változások hatásaitól.

Egy tervezett beruházás esetén sorsdöntő lehet a projekt támogatottsága. Cégünk nagy gyakorlattal rendelkezik lakossági kommunikációban, magabiztosan veszi fel a kapcsolatot a legfontosabb véleményvezérekkel, és folyamatos tájékoztatással szerzi meg a döntéshozók támogatását.

Kutatás

Rendszeresen végzünk különböző projektekhez előzetes kutatásokat és záró hatásvizsgálatokat, vagy másodelemzéseket. Portfoliónk részeként strukturált interjúkat készítünk, kiscsoportos problémafeltáró munkát végzünk egy-egy közösség vagy ügy jobb megismerésének érdekében. Vállaljuk online kutatások felvételét is.

Válságkommunikáció

Egy krízis kimenetele hosszú távon is meghatározhatja a cég életét. Akár akarjuk, akár nem, a média érdeklődésének középpontjába kerül a szervezet. Cégünk biztosítja, hogy ha megtörtént a baj, a lehető legkevesebb veszteséggel kerüljön ki a válságból az érintett. Kisebb azonban a kockázat, ha felkészül a cég, és pontosan tudja, hogyan kerülje el, vagy kezelje a válsághelyzeteket. Célunk, hogy profi kommunikációval jó kapcsolat alakuljon ki cége és környezete között – így a válsághelyzetek túlnyomó része megelőzhető!

Előzetesen kidolgozott válságkommunikációs tervünkkel olyan azonnal használható dokumentumot adunk a kezébe, melynek birtokában tudhatja, hogyan kezelje a cég körül kialakuló konfliktusokat, és meg tudja akadályozni azok továbbterjedését.

Vezetői tanácsadás

Megvizsgáljuk, feltérképezzük ügyfeleink helyzetét, hogy személyre szabott tanácsadással segítsük az üzleti és szervezeti célok hatékony elérésében.

Nyomdai kiadványok tervezése

Ügynökségünk segítséget nyújt, az ügyfél által elképzelt, vagy az általunk kitalált tervek alapján igényes, kreatív kiadványok tervezésében és kivitelezésében.